L I N N È A  e 

HEM          OM MIG          TJÄNSTER OCH PRISER          RECEPT OCH INLÄGG          KONTAKT/BOKA

MIN HISTORIA

Ända sedan jag var ganska liten har jag haft problem med magen. Smärta, uppsvälld, svårt att behålla mat, illamående... Problem som tyvärr är väldigt vanliga, men som många inte får hjälp med. Parallellt med det har jag i perioder också tampats med nedstämdhet och depressioner.

Det tog många år och jag var tvungen att skrika högt, men tillslut visade sig mina magproblem delvis vara celiaki, men efter en strikt glutenfri kost hade jag fortfarande stora problem. IBS blev svaret och att det inte fanns något att göra åt det förutom att acceptera det...

Mina psykiska besvär då? Dom behandlades med antidepressiva som jag fick utskrivet utan att ens hinna blinka... Vad jag dock aldrig fick berättat för mig eller någon har tagit i beaktning är att serotonin, som är vårt “må bra-hormon”, till 95%  bildas i tarmen. Och har du inte en fungerande mage/tarm, ja då är det ju inte så konstigt att man inte heller alltid mår på topp. Eller hur? Aldrig kopplade någon ihop dessa och aldrig träffade jag någon som såg kroppen som en helhet där allt hänger ihop.

Hälsa har sedan ung ålder varit ett stort intresse, och min bakgrund och besvär ledde mig in på holistisk hälsa. Jag vägrade att acceptera att det inte fanns något att göra åt mina besvär och var fast besluten om att man genom rätt kunskap och verktyg kunde bli fri från magproblem och diverse andra symtom. 

 

Idag har jag all den kunskap och nycklar jag behöver för att inte behöva gå runt och må dåligt. All den kunskap jag behöver för att ha en fungerande kropp och för att kunna stötta den till självläkning. Hur då? Jo, genom att ha lokaliserat GRUNDPROBLEMET. VAD är det som orsakar smärta, uppblåsthet, illamående tex? Genom att titta på det faktiska grundproblemet och se till HELHETEN kan man sedan stötta kroppen till balans och självläkning genom olika verktyg så som rätt kost och näring, mental träning och rörelse. Helt enkelt ge kroppen rätt förutsättningar för att kunna läka sig själv. Kroppen är verkligen HELT fantastisk och vill inget annat än att vara pigg och frisk.

Den investeringen jag har gjort i min hälsa är det absolut bästa jag någonsin gjort för mig själv. Idag är jag certifierad hälso-och livsstilsterapeut, vilket betyder att jag också kan hjälpa andra till att må bättre. INGEN ska behöva gå runt med magont, smärta, hormonella obalanser eller andra besvär och INGEN ska behöva gå igenom detta ensam och försöka testa sig fram med olika dieter och annat utan att ens veta vad man gör. Jag vill hjälpa så många som möjligt till ett liv i balans.

DSC_4365_edited.jpg

MIN APPROACH

Jag tror på helheten framför delen, att allt hänger ihop - det fysiska, det psykiska och det emotionella.

Jag tror på individen framför massan, att vi alla är unika och behöver olika saker för att må bra.

Jag tror på frihet och jag tror på utveckling, att våga lyssna på sig själv och följa sitt hjärta. 

Jag tror på att våga ge sig själv förutsättningarna för att LEVA det liv man vill utifrån sin fulla potential.